Njoftimet

Aktivitetet e zhvilluara nga Activism Roots

 Në kuadër të projekteve, janë mbajtur disa takime me qytetarë të komunës së Gjakovës, nga mosha e fusha të ndryshme, për të marrë mendimet e tyre rreth projekteve.

Përveq projekteve, Activism Roots ka ndërmarrë edhe aktivitete të tjera me qëllim të reagimit ndaj ngjarjeve të ndryshme dhe ngritjen e vetëdijësimit të qytetarëve ndaj këtyre ngjarjeve të cilat që kanë ndodhur në vendin tonë.

Dita e të pagjeturve

27 Prill shënon ‘Ditën e të pagjeturve’ në Kosovë. Në Kompleksin Memorial në Mejë ne sot vendosëm instalacionin që simbolizon personat e zhdukur në Republikën

Më shumë

BRIDGE 2

Projekti ‘Bridge 2’ vazhdon me mbajtjen e aktiviteteve javore. Ky projekt i cili si qëllim primar ka zhvillimin profesional të të rinjve në fushën e

Më shumë

Ditë Kampingu – Bridge 2

Përmes projektit “Bridge 2”, të rinjët nga komuna e Gjakovës, Prishtinës, Fushë Kosovës, Ferizaj, Gjilan and Dubravë organizuam një ditë të mrekullueshme kampingu në Parkun

Më shumë

Camping Day – Bridge 2

Përmes projektit “Bridge 2”, të rinjët nga komuna e Gjakovës, Prishtinës, Fushë Kosovës, Ferizaj, Gjilan and Dubravë realizuan një ditë kampingu. Ky kamping u mbajt

Më shumë

Zero Discrimination Day

Sot shënohet Zero Discrimination Day, ku kuptohet se çdo person meriton të trajtohet me dinjitet dhe respekt. Le të qëndrojmë së bashku kundër të gjitha

Më shumë

Camping Day

Së bashku me të rinjët e komunave të ndryshme të Kosovës në kuadër të projektit “Bridge 2” realizuam një ditë kampingu në “Parkun e Mbrojtur

Më shumë

Monitorimi i dëgjimeve buxhetore

Organizata jonë vazhdon monitorimin e dëgjimeve buxhetore të Komunës së Gjakovës. Ne gjatë dëgjimeve buxhetore, ngritëm çështjet që kanë ardh direkt nga aktivistët rinor të komunës

Më shumë

Red on a budget

Në Komunën e Gjakovës, cikli menstrual është temë taboo, ku vajzat akoma ngurrojnë që të përdorin mjetet higjienike në hapësira publike siç janë lokalet e

Më shumë

Rinia po ndërton ura

Eshtë krijuar një mjedis mësimor pozitiv dhe komod për të gjithë pjesëmarrësit e Bridge 2. Komentet e marra nga studentët ishin jashtëzakonisht pozitive dhe ata

Më shumë

Jeta në Gjakovë

Diskutimi i hapur me Jeta Xharrën u dha një mundësi pjesëmarrësve që të mësojnë dhe të fitojnë njohuri të vlefshme rreth ndjekjes së një karriere,

Më shumë

Video e Modulit të Lidershipit

Të rinjtë e Programit për Aktivizëm përfunduan me sukses Modulin e Lidershipit. Nëpërmjet aktiviteteve, lojrave dhe punës në grup, pjesëmarrësit mësuan dallimet mes një lideri

Më shumë

Auditimi Social

Gjatë muajit Shtator dhe Tetor po zbatohet teknikë e re e monitorimit të projekteve siç është ‘Auditimi Social’. Në kuadër të këtij projekti, janë mbajtur disa takime me qytetarë të komunës së Gjakovës, nga mosha e fusha të ndryshme, për të marrë mendimet e tyre rreth projektit të përzgjedhur.
Projekti për të cilin po mbahen takimet është projekti i ‘Eshnores përkujtimore’, që po restaurohet. Grupi i qytetarëve kanë shprehur mendimet e tyre dhe tashmë rekomandimet tona për komunën e Gjakovës janë veçse të gatshme.

Prokurimi i hapur dhe
flamujt e kuq

Lëvizja FOL dhe Democracy Plus me mbështetjen e USAID Komuna Transparente, Efektive dhe Llogaridhënëse ju fton të jeni pjesë e sesionin informues për Portalin Prokurimi i Hapur dhe Flamujt e Kuq.

Qëllimi i këtij eventi është informimi dhe bashkëbisedimi me aktivistë të shoqërisë civile, qytetarë aktiv dhe gazetarë, në lidhje me prokurimin publik në Kosovë, të dhënat e hapura, si dhe platformat që ofrojnë këto të dhëna, siç janë Portali Prokurimi i Hapur dhe Flamujt e Kuq.

Qëllimi i këtij info sesioni ishte që të organizohet takim me anëtarët e shoqërisë civile që funksionojnë në komunë e Gjakovës. Gjithashtu ky takim dhe takimet tjera që do të mbahen në gjithë Kosovën kanë për qëllim nxitjen e qytetarisë aktive për të monitoruar dhe kërkuar llogari për shpenzimin e parasë publike nga institucionet shtetërore.

Ndezja e Qirinjëve

Një vajzë 18 vjeçare u privua nga jeta padrejtësisht!

Sonte në Parkun e qytetit – Gjakovë, së bashku me anëtarët e shoqërisë civile dhe qytetarët e Gjakovës, ndezëm qirinj për nder të vajzës nga Ferizaj.

Ne ftojmë institucionet e Republikës së Kosovës që të jepet denimi maksimal për vrasësit dhe poashtu reagimi qytetar duhet vazhduar çdo ditë kundër dukurive të tilla!

Panairi Rajonal i punës

Activism Roots bashkë-organizator i panairit rajonal të punës.

Projekti ndërkufitar ‘Praxis’ dhe Activism Roots po fton të rinjtë e papunë nga Komunat Gjakovë, Klinë, Berane, Petnjica dhe Gusinje të marrin pjesë në Panairin e punës me 24 Qershor 2021 në Gjakovë, Pllatoja – Lumi Krena nga ora 10:00h deri në 14:00h.

Panairi rajonal do të mbledhë +40 kompani në sektorët e Metalit, Drurit, Teknologjisë, Edukimit, Fabrikimit, OJQ-ve dhe të tjera, me qëllim për të ndihmuar punëdhënësit dhe punëkërkuesit.

Aktivitet Vetëdijësues

Pas rastit të fundit që ndodhi në shkollën fillore të mesme të ulët ‘Faik Konica’ në Prishtinë, së bashku me aktivist e nxënës ndërmorrëm një aksion për shpërndarjen e disa mesazheve në shkollat e komunës së Gjakovës dhe para drejtorisë së arsimit. Raste të tilla jo vetëm që nuk duhet të ndodhin por duhen parandaluar nga mekanizmat që ka në dispozicion Republika e Kosovës.

Çdo njeri duhet të ngrit zërin ndaj rasteve të dhunës e abuzimit. Nuk duhet të rrijmë durakryq ndaj ndodhive të tilla.

Ky aktivitet u organizua nga Activism Roots në bashkëpunim me Këshillin e nxënësve të Gjakovës.