Aktivitete

Rezultatet e pyetësorit për mungesën e Qendrës Rinore në qytetin e Gjakovës

Iniciativa e të rinjëve për pyetësorin për mungesën e Qendrës Rinore në Gjakovë ka filluar me pyetësorin rreth saj. Pyetësori ka përfunduar me sukses ku shumë prej përgjigjeve ishin pozitive dhe efektive për të qartësuar idenë e kësaj iniciative. Në këtë postim mund të gjeni përgjigjet e detajuara se sa e rëndësishme është të pasurit […]

Rezultatet e pyetësorit për mungesën e Qendrës Rinore në qytetin e Gjakovës Read More »

Mbahet diskutimi publik me temën “Drejtësia tranzicionale, sfidat lokale dhe arritja e drejtësisë për viktimat”.

Mbahet diskutimi publik me temën  “Drejtësia tranzicionale, sfidat lokale dhe arritja e drejtësisë për viktimat”. Ky aktivitet mblodhi shumë të rinj dhe të reja nga qyteti i Gjakovës ku patëm mundësinë të diskutojmë më shumë për drejtësinë tranzicionale se çka nënkupton ajo në raport me të kaluarën dhe tashmen, si dhe vënien e drejtësis për

Mbahet diskutimi publik me temën “Drejtësia tranzicionale, sfidat lokale dhe arritja e drejtësisë për viktimat”. Read More »

Përfundoi trajnimi i parë i projektit #Gjallnohu

Trajnimi mblodhi 25 të rinj me qëllime dhe entuziazmin për një ndryshim të dobishëm në shoqërinë tonë. Padyshim që mbizotëroi ambienti i ngrohtë, harmonik, të qeshura dhe punë shumë efektive, e kjo tregon saktësisht gatishmërine e 25 të rinjve dhe bashkëmoshatarëve për punë dhe një të ardhme të përbashkët më të mirë. Këto dy ditë

Përfundoi trajnimi i parë i projektit #Gjallnohu Read More »

Organizuam sessionet informuese të projektit #GJALLNOHU

Së bashku me të rinjët e Gjakovës mbajtëm sesionet rreth projektit GjALLNOHU. TË rinjët u informuan për objektivat dhe qëllimet e GJALLNOHU, ku ditët në vijim kandidatët e përzgjedhur do kenë mundësine të jenë pjesmarrës në trajnimet intensive që do ofroj ky program. Sessionet u mbajtën në shkolla dhe vende të ndryshme ku ndëgjuam me

Organizuam sessionet informuese të projektit #GJALLNOHU Read More »

Trajnimi për dialog ndër-etnik

Eksperiencë e e jashtëzakonshme në trajnimin për dialog ndër-etnik! Jemi krenar që ndajmë me ju suksesin e trajnimit tonë të fundit me temën “Gratë dhe vajzat në qendër: Nxitja e përfshirjes në dialogun ndër-etnik” – në kuadër të projektit “Promovimi i dialogut nderetnik dhe bashkëpunimi social: Përmirësimi i pozitës së grave, minoriteteve dhe të rinjve për

Trajnimi për dialog ndër-etnik Read More »

Peticioni për projektligjin për parandalim të vetëvrasjes po vazhdon!

Peticioni për projektligjin për parandalim të vetëvrasjes po vazhdon! Nëse dëshironi t’i kontribuoni iniciativës, më poshtë mund t’i gjeni pikat permanente ku mund të nënshkruani peticionin! Çka përmban projektligji për parandalim të vetëvrasjes? 1. Shërbimet klinike për parandalim të vetëvrasjes. 2. Integrimin e parandalimit të vetëvrasjes në objektiva institucionale. 3. Mekanizma për ngritje të profesionalizmit

Peticioni për projektligjin për parandalim të vetëvrasjes po vazhdon! Read More »

Kampingu i radhës në projektin Bridge 2

Moduli i fundit i Bridge II, një ditë e mbushur me diversitet, natyrë, socializim dhe edukim në natyrë. Nxënësit nga Gjakova, Gjilani, Ferizaji, Dubrava, Prishtina, Fushe-Kosova dhe Obiliq/Plemetina u mblodhën për një udhëtim kampingu në Parkun e Gërmisë. Ky event, i bashkëorganizuar në partneritet RIT Kosovo dhe Klubi Alpin, mblodhi mbi 150 pjesëmarrës dhe ofroi

Kampingu i radhës në projektin Bridge 2 Read More »

Infografika rreth buxhetit të Komunës së Gjakovës 2024

A e dini sa është buxheti i Komunës së Gjakovës për vitin 2024? Shikoni infografikat në vijim për të kuptuar më shumë rreth mënyrës se si mbushet buxheti i komunës, cilat janë disa nga investimet kapitale, si është ndarë buxhetit për sektorë të ndryshëm, dhe informacione të tjera të rëndësishme. Nëpërmjet informimit të qartë dhe

Infografika rreth buxhetit të Komunës së Gjakovës 2024 Read More »