Projektet Tona

Projekti ‘GJALLNOHU’

Ne synojmë përmes projektit ‘GJALLNOHU’ që të rrisim aktivizmin qytetar në rajonin e Gjakovës që është njëri nga rajonet ku nivel të dobët të qytetarisë

Më shumë

Programi për aktivizëm 2

Përmes ‘Programit për aktivizëm’ do të mundësojmë përgatitjen dhe vetëdijesimin e të rinjëve për qytetarinë aktive si dhe motivimin e tyre për të qenë pjesë

Më shumë

Youth Advocacy

Ky projekt ka për synim që të rinjtë e këtyre komunave të jenë të përgatitur për avokim, lobim, pjesëmarrje në aktivitete publike, në dëgjimet buxhetore,

Më shumë

Capacity building with RCC

Përmes Capacity Building, projekti Western Balkans Youth Lab (WBYL) nga Regional Cooporation Council kërkon të mbështesë Këshillin Rinor të Kosovës, Këshillin Rinor të Obiliqit dhe

Më shumë

Të rinjtë për drejtësi

Organizata Activism Roots ka lidhur një marrëveshje bashkëpunimi me organizatën Youth Initative for Human Right-Kosova, për implementimin e projektit ‘Të rinjtë për drejtësi’ në komunën

Më shumë

Programi për aktivizëm

Organizata Activism Roots fillon edicionin e parë të ‘Programit për aktivizëm’. Ky program në vitin 2022 fillon edicionin e parë dhe mbahet në kuadër të

Më shumë

Xhubleta Shqiptare

Më shumë se katër mileniume që rrjedhin në kulturë shqiptare pasqyrohen përmes xhubletës së cilës iu kushtua murali i sapo përfunduar në Gjakovë. Xhubleta është

Më shumë

Llogaridhënia sociale

Organizata Activism Roots ka nënshkruar një marrëveshje bashkëpunimi me organizatën Grupi për studime juridike dhe politike. Marrëveshja ka për qëllim zbatimin e auditimit social si

Më shumë

HOME

Edicioni i VI-të Mural Fest 12-20 Qershor, Ferizaj dhe Gjakovë Këtë vit MuralFest Kosovo po zgjerohet edhe në Gjakovë. Ne kemi kënaqësinë që të jemi

Më shumë

Xhubleta Shqiptare

Më shumë se katër mileniume që rrjedhin në kulturë shqiptare pasqyrohen përmes xhubletës së cilës iu kushtua murali i sapo përfunduar në Gjakovë.

Xhubleta është veshje karakteristike e cila haset që nga mileniumi i dytë p.e.s. Përmes motiveve dhe emblemave të thurura në të, kjo e fundit është njëkohësisht provë e qartë e prejardhjes ilire të kulturës shqiptare.

Projekti i Eshnores

Projekti i Eshnores përkujtimore është zgjedhur nga stafi i projektit tonë për auditim social. Auditimi social është një teknikë e re që përdoret në vendin tonë.

Qytetarët e komunës së Gjakovës kanë marrur pjesë në takimet e organizuara për të shprehur mendimet e tyre rreth projektit të Eshnores. Kontrata dhe dokumentat rreth projektit tashmë janë publike dhe i ftojmë qytetarët që t’i shqyrtojnë dhe të marrin pjesë në takimet e radhës pasiqë është shumë e rëndësishme pjesëmarrja qytetare për rritjen e transparencës.

MuralFest Kosovo

Për herë të parë MuralFest Kosovo zhvillohet edhe në Gjakovë. Këtë javë dy murale fantastike po punohen në qytetin e Gjakovës nga 2 artistë ndërkombëtarë.
Së bashku me 2 artistë po punojnë edhe vullnetarë tanë, duke fituar një përvojë të bukur. Rrjetizimi dhe bashkëpunimi po iu mundësojnë që në të ardhmen e afërt të jenë vetë ata artistë vendor që do të punojnë për t’i dhënë ngjyrë Gjakovës, për t’i dhënë ngjyrë Kosovës. Të gjithë jeni të mirëpritur për të ndjekur për së afërmi punën e artistëve.